Sok jabłkowo-gruszkowy

[wpc_custom_heading heading=”Sok jabłkowo-gruszkowy” colored_line=”yes” line_color=”primary” position=”left” size=”medium”]

Naturalny, nieklarowany sok jabłkowo-gruszkowy, wyciskany ze świeżych gruszek. Dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia, zachowuje on wiele walorów smakowych oraz wartości odżywczych.

  • Gruszki należą do jednych z najbardziej słodkich owoców, wiec mogą zastapić nam słodycze. Jest to dobry wybór dla tych którzy dbają o zdrowie;
  • Gruszki dostarczają również dużą dawkę potasu, błonnika, żelaza, witaminy C, A i E oraz witaminy z grupy B;
  • Ponadto gruszki, podobnie jak jabłka, to owoce bogate w antyoksydanty. Związki te wzmacniają odporność, chronią przed stanami zapalnymi oraz szkodliwym oddziaływaniem wolnych rodników. Co więcej obecne w gruszce antyoksydanty dodają niezbędnej energii i poprawiają wygląd skóry;
  • Błonnik, obecny w gruszkach, zmniejsza zawartość złego cholesterolu we krwi oraz zmniejsza ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

Skład:
Sok gruszkowy NFC – 50%
Sok jabłkowy NFC – 50%

Zawartość w 100 ml produktu:
Białko: ~ 0,1 g
Węglowodany: ~ 8,5 g
Tłuszcze: ~ 0,0 g
Wartość energetyczna: ~ 34 kcal

Smak i barwa soku zależy od wybarwienia oraz odmiany owoców.
Sok zawiera naturalnie występujące cukry.

Zachowuje świeżość przez 14 dni po otwarciu, dzięki pakowaniu w worek bag-in-box. Specjalny zawór pozwala na wielokrotne dozowanie soku, bez dostępu powietrza do wewnątrz, zabezpieczając go przed zepsuciem. W trakcie użytkowania nie dopuścić, aby powietrze dostało się do wnętrza opakowania (kranik powinien być zawsze zalany sokiem).
Pasteryzowany. Osad na dnie opakowania jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze 2-20°C.