Sok jabłkowo-marchwiowy

[wpc_custom_heading heading=”Sok jabłkowo-marchwiowy” colored_line=”yes” size=”medium”]

Naturalny, nieklarowany sok jabłkowo-marchwiowy, tłoczony na zimno ze świeżych owoców i warzyw, bez dodatku konserwantów, koncentratu, cukru i wody.
Smak i barwa soku zależy od wybarwienia oraz odmiany owoców.

Sok zawiera naturalnie występujące cukry. Pasteryzowany.

Zawartość w 100 ml produktu:
Białko: ~ 0,1 g
Węglowodany: ~ 7,9 g
Tłuszcze: ~ 0,00 g
Wartość energetyczna: ~ 32 kcal

Dostępny w opakowaniach 5 i 3 litrowych.

Sok jabłkowo-marchwiowy jest skarbnicą witamin

  • Jest bogaty w witaminy: B1, B2, B6, D, H, K, PP, dzięki którym ma działanie przeciw  miażdżycowe, obniża poziom cholesterolu i tłuszczu we krwi,
  • Marchew dostarcza duże ilości prowitaminy A, dlatego może być stosowana w leczeniu jej niedoboru w organizmie oraz działa pozytywnie na niedowidzenie zmierzchowe,
  • Zapobiega chorobom nowotworowym.

Zachowuje świeżość przez 14 dni po otwarciu, dzięki pakowaniu w worek bag-in-box. Specjalny zawór pozwala na wielokrotne dozowanie soku, bez dostępu powietrza do wewnątrz, zabezpieczając go przed zepsuciem.
Osad na dnie opakowania jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze 2-20°C.