Sok jabłkowo-aroniowy

[wpc_custom_heading heading=”Sok jabłkowo-aroniowy” colored_line=”yes” size=”medium”]

Naturalny, nieklarowany sok jabłkowo-aroniowy, tłoczony na zimno ze świeżych owoców, bez dodatku konserwantów, koncentratu, cukru i wody.
Smak i barwa soku zależy od wybarwienia oraz odmiany owoców.

Sok zawiera naturalnie występujące cukry.

Skład:
Sok jabłkowy NFC – 80%
Sok aroniowy NFC – 20%

Zawartość w 100 ml produktu:
Białko:  ~ 0,1 g
Węglowodany:  ~ 11,2 g
Tłuszcze:  ~ 0,0 g
Wartość energetyczna: ~ 44 kcal

Dostępny w opakowaniach 3 i 5 litrowych.

Zachowuje świeżość przez 14 dni po otwarciu, dzięki pakowaniu w worek bag-in-box. Specjalny zawór pozwala na wielokrotne dozowanie soku, bez dostępu powietrza do wewnątrz, zabezpieczając go przed zepsuciem. W trakcie użytkowania nie dopuścić, aby powietrze dostało się do wnętrza opakowania (kranik powinien być zawsze zalany sokiem).
Pasteryzowany, osad na dnie opakowania jest zjawiskiem naturalnym.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, w temperaturze 2-20°C.

Czy wiesz, że…

  • owoce aronii zawierają glukozę, fruktozę, pektyny, kwasy organiczne, związki mineralne wapnia, żelaza oraz selen,
  • są bogatym składem związków bioaktywnych jak polifenole,
  • są źródłem wit. PP B6, E oraz miedzi,
  • mają właściwości przeciwkrwotoczne przy drobnych krwawieniach, przeciwdziałają miażdżycy i leczą hemoroidy,
  • są cenione w profilaktyce i leczeniu nadciśnienia, żylaków, nerwicy, stanów nerwowych i nadciśnienia tętniczego